Dekorka Rajziskola a Facebook-on

Elérhetőségeink

Dekorka.hu Jobb agyféltekés rajziskola elérhetőségei:

A tanfolyamokat Budapesten a IV. és a XVII. kerületben tartjuk!

Mobil: +36 (30) 585 4605

Email: ildiko@dekorka.hu

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A színeket már az ókori civilizációk is használták gyógyításra, már jóval azelőtt, hogy a különböző színek hatásairól szóló elméletek megszülettek volna. 

Primitív őseink jobban tudatában voltak a színek gyógyító hatásának, mint napjaink embere.

A színek tulajdonságaival kapcsolatban olyan következtetéseket vontak le az őket körülvevő világról, amelyek ma is megállják a helyüket.

A vörös pl. a tűz színe volt, mely melegített és mely felett megfőzhették ételeiket.  Ez a vörös lett az élet színe, és kiemelkedő szerepet játszott művészetükben és rítusaikban. A sötétkék az ég színe volt, mely alatt éjszaka nyugovóra tértek és álmodtak. A zöld a vad növények színét jelentette, melyek élelemforrásként szolgáltak és gyógyszert kínáltak a betegek és a sebesültek számára.

Őseink növényekből, összetört ásványi anyagokból és bogyókból nyert színezőanyagokkal díszítették testüket, ruháikat és festették a barlangok falait. 

Mi magunk is kifejezésre juttatjuk személyiségünket a színek segítségével, mint pl. hogy milyen színeket viselünk, mely színekkel díszítjük otthonunkat. Ösztönösen vonzódunk bizonyos színekhez, melyekre belső egyensúlyunk helyreállításához van szükségünk, hiszen ennek hiánya különböző testi, szellemi és érzelmi problémákat eredményezhet. Azáltal, hogy elfogyasztunk, viselünk, vagy körbevesszük magunkat egyes színekkel - kitesszük magunkat jótékony hatásuknak-, önmagunkat gyógyítjuk. Ezek az ősi bölcsességek állnak a mai színterápia középpontjában.


A színterápia gyökereit fellelhetjük az ókori Egyiptom, India és Kína, sőt még az elveszett Atlantisz civilizációjában is. Úgy tartják, hogy Atlantisz kör alakú szentélyeiben különleges kamrákat alakítottak ki, melyekben az embereket a természetes fény és kristályok segítségével gyógyították.
Az ókori egyiptomiak ehhez hasonló módon alakították ki szentélyeiket, és gyógyító céllal vetítették beléjük a Nap sugarait. A középkori nagy katedrálisok ablakai színes üvegekből készülnek, melyek színes fényében a gyengék és betegek fürdőt vehettek és helyreállíthatták egészségüket.

Minden színnek sajátos rezgésszáma van, amely csak rá jellemző – ezek a rezgések hatással vannak az emberi szervezetre is. A színterápiás kezeléseken is a színek gyógyító hatását használják ki a szakemberek: egyes színek energiával töltenek fel, míg mások megnyugtatnak, ellazítanak. Használd ki te is jótékony hatásukat az öltözködésedben, lakásod berendezésénél, vagy ha úgy adódik betegség esetén is.


A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. A lakásunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A minket körülvevő színek le tudják csillapítani az elménket, vagy éppen hogy energetizálnak. Hatnak a hangulatunkra, egészségünkre és a boldogságunkra is.

A színek a pszichológiai reakcióinkat is befolyásolják. Ezt a hatást a marketingesek is sokat tanulmányozzák és az eredményeket munkájuk során felhasználják. Nem csoda, ha azt nézzük, hogy más színű fénnyel világítják meg az iskolai tantermet, mással a bárokat, a húsos pultokat az élelmiszerüzletekben. Tárgyaink a megvilágító színtől függően más és más színűnek tűnnek, s bennünk is különböző hatásokat váltanak ki. A vásárlók 85%-a dönt a termékek színe alapján, a színes hirdetéseket 42%-al többen olvassák el, mint a fekete fehéreket.

Jobb agyféltekés rajztanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jobb agyféltekés festőtanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jelentkezés

Jelentkezés telefonon a +36 (30) 585 4605 számon,vagy e-mail-ben: ildiko@dekorka.hu
A jelentkezést minden esetben e-mail-ben visszaigazoljuk!

Hírlevél

Érdekességek


Következő tanfolyamok

Mostanában nincsenek események

Dekorka.hu © 2013 Dekorka - Jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Készítette a Babil Webdesign - Minden jog fenntartva!